Hoe bespaar je energie

De beste manier om uw woning energiezuinig te maken is door isolatie te combineren met nieuwe installaties. De volgorde van maatregelen is belangrijk. Verlaag eerst de energiebehoefte van de woning door isolatie en kierdichting. Pas daarna duurzame energietechnieken toe, zoals zonneboilers, warmtepompen of efficiĆ«nte verwarmingsketels.

Natuurlijk bepalen uw persoonlijke situatie en financiƫn de mogelijkheden. Op deze website worden drie mogelijkheden onderscheiden:

1. Bouwdeel

U wilt uw woning bijvoorbeeld aan de buitenzijde schilderen of uw dak vernieuwen? Dan kunt u enkel glas vervangen door isolerend glas, het dak isoleren of de dakisolatie verbeteren. Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden.

Voor dit soort aanpassingen kijkt u bij Bouwdeel.

2. Installatie

De verwarmingsketel is versleten en aan vervanging toe? Dat is het moment om te besluiten of u de ketel vervangt door een energiezuinige, of dat u meer mogelijkheden wilt onderzoeken. Het is verstandig eerst de woning zelf zuiniger te maken. Dan werkt de ketel namelijk beter en bespaart u meer energie.

Voor dit soort aanpassingen kijkt u bij Installatie.

3. Totaalaanpak

U hebt een nieuwe woning gekocht en gaat verbouwen? Een goed moment om te besluiten voor besparende isolatie en nieuwe installaties. Zo bereikt u een beter energielabel, verlaagt u de energiekosten en is uw woning later meer waard!

Voor dit soort aanpassingen kijkt u bij Totaalaanpak.

Huishoudelijk elektriciteitsgebruik

Op deze website vindt u alleen informatie over bouwkundige- en installatiemaatregelen in de woning. Natuurlijk zijn er veel besparingsmogelijkheden op huishoudelijk elektriciteitsgebruik. Door zuinige lampen, of koelkasten en andere apparaten met een energielabel A. Hierover leest u alles op de website: Energielastenverlager.

Drie Stappen

 

1
Stap 1
Kies eerst de soort aanpassing
2
Stap 2
3
Stap 3